2010. július 29., csütörtök

Sárgarépás-bazsalikomos pulykaragu


* 50 dkg pulykamell
* 50 dkg burgonya
* 2 szál sárgarépa
* 2 paradicsom
* 1 fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 5 dkg bacon
* kevés olaj
* 1 tk bazsalikom
* só
* bors
* petrezselyemzöld

elkészítés

1. A pulykamellet, burgonyát, baconszalonnát és a hagymát felkockázzuk. A fokhagymát és a sárgarépát vékony karikákra vágjuk. A paradicsomok héját lehúzzuk, majd kockákra vágjuk őket.
2. Egy serpenyő aljára olajat öntünk, rádobjuk a bacont, a hagymát, fokhagymát, és üvegesre dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst és a burgonyát. Közepes lángon gyakran megkeverve addig pirítjuk, amíg az egész levet ereszt, és a hús kifehéredik.
3. Ekkor mehet bele a sárgarépa, a paradicsom és a fűszerek: bazsalikom, só, bors. Alaposan átkeverjük, majd takarék lángon, fedő alatt az egészet puhára pároljuk.
4. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails