2010. július 29., csütörtök

Kínai jellegű egytálétel


Hozzávalók

* 1/2 kg darált sertés hús
* némi apró kockára, vagy csíkokra vágott sertés (vagy egyéb) hús
* 1 kanálnyi zsír
* 2-3 fej hagyma
* 2 szál sárgarépa
* 1/2 fej fehérkáposzta (és némi lila is lehet)
* sötét színű szójaszósz ízlés szerint
* 1 ananászkonzerv
* 1 kisüveg gomba konzerv
* 2-3 tv paprika
* fűszerek ízlés szerint: gyömbér, erős paprika, méz, római kömény
* fűszerkeverék
* só
* bors


Recept
Darált sertéshús, és némi apróra vágott hús is mehet bele, de jó pulykából, csirkéből, marhából, bármiből, én legtöbbször a darált sertést alkalmazom.
A húst zsíron odateszem a wookba, kicsit pirítom amíg fehér lesz, ekkor rá a só,a bors és némi sötét színű szójaszósz, meg egy kis víz. Kis idő múlva ráteszem a karikára vágott 2 fej hagymát, a julienre vágott sárgarépát és a laskára vágott fehérkáposztát (jó sokat), és egy üveg gombát. Ha van itthon, akkor mehet bele csíkokra vágott paprika(szebb lesz, ha többszínűt rakunk), vagy lila káposzta is (ebben mint a képen látható,pont van is).
Kis vízzel felöntöm, párolom, közben ráteszek vagy egy csomag kínai fixet, vagy egy wook fűszerkeveréket, és még egy adag sötét színű szójaszószt, fontos, hogy sötét színűt vegyetek, a világostól nem színeződik el olyan klasszikus kínai színűre.
Aztán a végén lehet variálni, ha édesre akarom, akkor belerakok egy doboz darabolt ananászkonzervet, de apróbbra kell vágni mint ahogy a dobozban van, kb a felére, és egy kis mézet is elbír. Ha valaki a csípőset szereti, akkor ilyenkor mehet bele a csípős paprika és a legvégén egy adag étkezési keményítő, kis vízben feloldva, hogy besűrítse a levet.
A lényeg,hogy nem szabad túl soká főzni, hogy a zöldségek még olyan "roppanósak" maradjanak.
Próbáltam már úgy is, hogy római köményt, vagy gyömbért raktam még bele, az se rontja el, kísérletezzetek bátran a fűszerekkel ízlés szerint.
Mi legjobban spagettitésztával szeretjük, de rizzsel is nagyon finom.
Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails