2010. július 22., csütörtök

Zala-kocka


Hozzávalók:
Egy 8 tojásos kakaós piskótalap
Egy 4 tojásos piskótalap

Krém:
6 dl tej
2 csokis puding
20 dkg cukor
25 dkg vaj vagy Rama margarin.

Elkészítés
Sárga piskóta: 4 tojás sárgáját kikeverünk 4 evőkanál cukorral,majd hozzáadunk 4 evőkanál lisztet, késhegynyi szódabikarbónát, és a négy tojás keményre vert habját. Előmelegített sütőben megsütjük
Kakaós piskóta: 8 tojást kikeverünk 8 evőkanál cukorral, hozzáadunk 6 evőkanál lisztet, 2 evőkanál szitált kakaót, késhegynyi szódabikarbonát. Óvatosan hozzákeverjük a 8 tojás keményre vert habját, és előmelegített sütőben megsütjük
A krémhez a 2 csomag pudingport megfőzzük 6 dl tejben, kihűtjük.
25 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal. Két részre osztjuk.
A kakaós piskótát kettőbe vágjuk, meglocsoljuk rumos sziruppal megkenjük a krém felével, rátesszük a sárga lapot azt is meglocsolni sziruppal majd rákenjük a megmaradt krémet és rátesszük a meglocsolt kakaós lapot.
25 dkg vajat nagyon habosra kikeverünk 30 dkg porcukorral, 1 vanília cukorral , kiveszünk belőle annyit, hogy a kockák tetejére rózsákat meg levélkéket nyomjunk, a többihez hozzáteszünk 2 evőkanál átszitált kakaóport, jól eldolgozzuk és rákenjük a tésztára. Villával szépen meghúzogatjuk. Kijelöljük mekkora kockára vágjuk és mindegyik kocka tetejére tortafestékkel színezett rózsákat meg levélkéket nyomunk. Jól lehűtjük hogy szebben tudjuk szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails