2010. július 21., szerda

Tejfölös-szalonnás pizza


Hozzávalók: 2 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 2 tk cukor, só, 2 ek olívaolaj, 8 szelet bacon szalonna, 1 szál póréhagyma, 15 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, bors

Az élesztőt 1 tk cukorral és 75 ml langyos vízzel elkeverjük. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztőt. Letakarva 15 percig kelesztjük, majd a sóval, olajjal és kb 75 ml langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva 30 percig kelesztjük.

Míg kel a tészta a nagyobb darabokra felvágott szalonnát enyhén megpirítjuk, a hagymát fél centis karikákra vágjuk. A krémsajtot, a tejfölt, 1 tk cukrot, a sót és borsot összekeverjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük a tejfölös alappal. Rátesszük a szalonnát és a hagymát is.
A sütőben (alul) kb 20 percig 220 fokon sütjük.

Tipp: a tésztába gyúrtjunk kevés oregánót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails