2010. július 26., hétfő
Húsos palacsinta panírozva
Hozzávalók:
30 dkg sertés, vagy pulykahúsból készült pörkölt
tejföl
12-15 sós palacsinta
panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
A kihűlt pörköltet húsdarálón ledarálom, saját levével, és 1-2 kanál tejföllel, pirosarannyal, kis sóval, borssal utána ízesítek. A palacsintákat egyesével megkenem a húsos masszával, majd úgy tekerem fel, hogy jobbról, balról először behajtom a széleket, majd előről feltekerem. Liszt, tojás, zsemlemorzsába forgatom (bepanírozom), végül bő olajba kisütöm. Tartár mártással, vagy majonézes salátával tálalom.
Ötleteim: Amikor ezt az ételt készítem, mindig dupla mennyiséget csinálok, mert a bepanírozott palacsinták felét lefagyasztom. Kiváló vacsora ételnek is, így bármikor elővehető a mélyhűtőből, csak ki kell sütni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése