2010. július 21., szerda

Sonkás tekercs


Hozzávalók: 1 kg liszt, 2 marék rétesliszt, 7 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 ek. cukor, só ízlés szerint, 1 tojás, 1 dl olaj.

A tésztát összedolgozzuk és megkelesztjük, 4 részre osztjuk és kisodorjuk.

Töltelék: 1 ráma, 7 gerezd fokhagyma összezúzva, apróra vágott gépsonka vagy parizer, reszelt sajt.

A rámát az összezúzott fokhagymával összekeverjük, megkenjük vele a kisodort tésztát, azt megszórjuk a gépsonkával és a reszelt sajttal, s mint a kalácsot feltekerjük. Trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, szezámmaggal vagy köménymaggal megszórjuk. Sütjük és megesszük.

Fél adagot szoktam csinálni, abból is van kb. 22-24 db. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni. Ami nagyon jót tesz neki, ha egy kis lilahagymát is teszünk rá. A tetejére is rászórt sajt egyáltalán nem ront rajt, sőőőt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails