2010. július 29., csütörtök

Csípős csirkecurry


2 nagy csirkemell
3 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl tej

2 kk. currypor
1 csapott mokkáskanál köménymag
1 késhegynyi chilipaprika
1 késhegynyi gyömbérpor
1/2 citrom leve

A csirkéről lehúzzuk a bőrt, majd kicsontozzuk, és felkockázzuk. sót és curryport adunk hozzá, majd 2 órán át állni hagyjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a hagymát felaprítjuk, majd a köménymaggal együtt az olajon megpároljuk. A fokhagymát áttörjük, majd a chilipaprikával, gyömbérporral és a hússal együtt a hagymához adjuk. 4-5 percig sűrítjük, majd hozzáadjuk a tejet. Lefedve, 10-15 percig pároljuk, majd, amikor a hús magába szívta a tejet, még 10 percig állni hagyjuk. Citromlevet csöpögtetünk rá, és rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails