2010. július 28., szerda

Citromos szelet


A tésztaalaphoz:
2 bögre liszt
1/2 bögre porcukor
1 bögre puha margarin
A töltelékhez:
40 dkg sűrített tej
4 tojás
2/3 bögre citromlé
2 ek.liszt
1 tk.sütőpor
1/4 tk.só
1 ek.reszelt citromhéj


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztaalap hozzávalóit dolgozzuk össze/morzsalékos tésztát fogunk kapni/
A masszát óvatosan nyomkodjuk egy 33/23 cm-es sütőzsírpapírral bélelt tepsi aljába.
Süssük 20 percig.

Közben készítsük el a tölteléket.
A sűrített tejet a tojásokkal keverjük habosra és a többi hozzávalóit is keverjük hozzá.
Majd öntsük a tepsiben lévő tésztaalapra és egyenletesen simítsuk el.

Süssük újabb 20-25 percig vagy amíg a töltelék meg nem szilárdul és aranyszínűre nem pirul.
A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tegyük kb 2 órára hűtőbe.
Cukormázzal vontam be,de porcukorral is meghinthetjük tálalás előtt.
Citrommáz:
2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral keményre vertem 1tk.citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails