2010. július 20., kedd

Görög diós sütemény


Hozzávalók:
1,5 csésze liszt
1,5 csésze cukor
2 csésze búzadara (gríz)
5 tojás
25 dkg dió
20 dkg margarin
tasak sütőpor

sziruphoz:
1 csésze cukor,
2 csésze víz (ebből fél csésze narancslé),
darabka narancshéj,
darab fahéj.

Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral habosra-buborékosra mixereljük.
Hozzáaadjuk az olvasztott margarint, darát, sütőporos lisztet, nagyon apróra vágott diót (pl konyhai robottal).
Óvatosan összekavarjuk.
Közepes tepsit kibálelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát (kevésbé folyik). 180 fokon kb. fél óraig sütjük-tűpróba.

A sziruphoz valókat felfőzzük, a süteményt langyosra hűtjük.

Ezután villával megszúrkáljuk a tetejét és bőven meglocsoljuk.

Érdemes pár órát várni, hogy a sütemény magába szívja a szirupot, majd kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails