2010. július 29., csütörtök

Serpenyős babos csirkemell


* 50 dkg csirkemell
* 1 fej vöröshagyma
* 1 cukkini
* 50 dkg paradicsom
* 2 szálzeller
* 2 kisebb sárgarépa
* 2 zöldpaprika
* 40 dkg konzerv bab (lehet fehér vagy vörös is)
* só, őrölt bors
* 1 mk őrölt köménymag
* 5-6 ek olaj

tálaláshoz
* petrezselyemzöld

elkészítés
1. A zöldségeket megpucoljuk és kisebb kockákra, a hagymát apróra vágjuk, a konzervbabot lecsepegtetjük.
2. Az olajon megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet kb. 5 perc alatt, majd szűrőlapáttal kiszedjük.
3. A maradék olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, együtt pároljuk őket kb. 10 percig.
4. Hozzáadjuk a félretett pirított csirkét és a babot is. Enyhén sózzuk-borsozzuk, beleszórjuk a köményt.
5. Együtt - gyakori keverés mellett- még 5-10 percig sütjük-pároljuk.
6. Kevés petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails