2010. július 21., szerda

Májas bucik / 12 db


Hozzávalók a tésztához : 25 dkg liszt, 1 kis doboz kefír fele, 1 nagyobb méretű főtt burgonya, 1 evőkanál olaj, 0.5 dl tej, 2.5 dkg élesztő, 1 kiskanál só

25 – 30 dkg megtisztított csirkemáj, bacon ( Kb. 12 – 14 szelet )

A lekenéshez : 1 db tojássárgája

A kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve

Hagyjuk a szalonnás májat kihűlni.

Közben elkészítjük a tésztát. A főtt burgonyát törjük össze.

A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és kelesszük a tésztát a duplájára.

Ha a tészta megkelt nyújtsuk téglalap alakúra ( kb. fél cm vastagságúra) és egy kör alakú ( kb. 8 cm átmérőjű ) szaggatóval szaggassunk a tésztából 12 db-ot.

A muffin tepsit jól vajazzuk ki! A kis kör alakú tésztáinkba tegyük bele a szalonnás májat úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön és helyezzük a muffin tepsibe. Ha egy kicsit nagyobb lenne a máj darabka a kelleténél akkor nyugodtan vágjunk le a végeiből, a végén a maradék tésztánál fel tudjuk használni. Kenjük le az elkészült bucikat tojássárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben 170 - 180 fokon süssük készre, kb. 15 – 20 perc alatt. Figyeljünk rá, mert gyorsan színt kaphat, eléghet!

A maradék tésztámból és a levágott májdarabkákból még a képen látható 2 db kifli is készült.

A jól bevált virslivel töltött kifli és a töki pompos tésztájából készült, fele anyaghányaddal számolva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails