2010. július 20., kedd
Sertéstokány
Én sertés comból vagy lapockából készitem.
A vöröshagymát szeletekre vágjuk, zsírban /olajban megpároljuk és
hozzátesszük a csikokra vágott húst.
A hagymát ne sajnáljuk, jócskán rakjunk hozzá 0,5 kg húshoz akár 3-4 fej közepes méretűt is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egy kevés majorannát teszünk bele. kevés vizzel és egy pici fehér borral
puhára pároljuk.
Ha a hús megpuhult, egy kevés lisztet össze keverünk csapott ek tejfőllel pici vizzel, és a tokányhoz öntjük, egyett rottyantunk rajta és tállahatjuk.
Tört burgonyát
vagy tarhonyát adunk mellé.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése