2010. július 21., szerda

Rizs kínai módra


Hozzávalók: 2 ek barna cukor, 0,6 dl szójaszósz, 30 dkg csirkemellfilé, 1 ek olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 csilipaprika, 3 dkg gyömbér, 4 szelet baconszalonna, 1 db zöld v. piros kaliforniai paprika, 25 dkg hosszú szemű v. jázmin rizs, 4 dl víz, 1 szál újhagyma

A cukrot a szójaszósszal elkeverjük, majd a kockára vágott húst egy órán keresztül pácoljuk benne.

Az olajon a fokhagymát, a csíkokra vágott paprikát, az apróra vágott bacont, a csilit, a felszeletelt gyömbért 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel, majd a hússal együtt főzzük. Apróra vágott újhagymával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails