2010. július 29., csütörtök

Virslipörkölt tarhonyával


Hozzávalók:
kb. 20 dkg virsli karikákra vágva, 1 zacskó (500 gr) tarhonya, só, olaj, pirospaprika, 1 fej hagyma

Elkészítés:
A vöröshagymát felszeleteljük apróra, majd kevés olajon megpirítjuk kissé, majd fedő alatt kis víz hozzáadásával kicsit még dinszteljük. Utána levesszük a tűzről, és hozzákeverünk 1 evőkanál pirospaprikát, majd beleborítjuk a karikákra felszeletelt virslit (a bőrét természetesen előzőleg lehúzzuk róla :) ), majd kb. 5 perc főzés után készen is van.
A tarhonyát kis olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és megsózzuk. Nagyon kis lángon, hogy az alja ne égjen oda, fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, megkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails