2010. július 21., szerda

Sárgabarackos pite


Hozzávalók:
10 dkg margarin
15 dkg cukor (vagy 20 dkg, ha édesebben szereted)
1 teáskanál vanília kivonat
2 vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
3 tojás
30 dkg tejföl
300 g liszt
10 g sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
sárgabarack
csipet só

A puha margarint habosra keverjük a cukrokkal, vaníliával és citrom reszelt héjával, majd sorban hozzáadjuk a tojásokat, tejfölt és a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet.
Egy kikent és kilisztezett tepsibe öntjük, majd ráhelyezzük a félbe vagy négybe vágott sárgabarackokat. Előmelegített sütőben először nagyobb lángon, majd 180 fokon készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha a teteje túlsülne, fedjük be egy alufóliával. Hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel. Na, ezt nekem nem érte meg, még melegében ettük, azért sem lettek tökéletesek a szeletek, mert még folyt belőle a meleg barack :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails