2010. július 29., csütörtök

Húsgombócok burgundi mártásban


60 fagyasztott, kész húsgombóc
2 vöröshagyma
1 1/2 csésze víz
1 csésze vörösbor
2 csomag marhahúsmártás-keverék vagy marhahúsleves-kocka
ketchup
1 ek. szárított oregánó
20 dkg tészta

A finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd beledolgozzuk a húsgombócokat. Ezután hozzáadjuk a vizet, a bort, ízlés szerint ketchupot és oregánóval fűszerezzük. Helyezzünk rá fedőt és 5 órán át pároljuk, néha megkevergetve. Ez idő alatt sós vízben megfőzzük a tésztát, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. Ha elkészültek a gombócok a tésztára kanalazva már fel is szolgálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails