2010. július 29., csütörtök

Gyors wok-vacsora


* 20-25 dkg csirkemell
* 2 db újrépa
* fél kisebb paszternák
* 5-6 brokkolirózsa
* 4-5 db bébikukorica
* olívaolaj
* pár csepp szezámolaj
* 1/4 tk kurkuma
* 1/4 tk őrölt koriander
* 1/4 tk őrölt cayenne bors
* 1/4 tk őrölt gyömbér
* 1/4 tk őrölt római kömény
* 1 ek szójaszósz

elkészítés

1. Az újrépát, paszternákot karikára vágjuk, a bébikukoricát kisebb darabokra, a brokkolit pedig kisebb rózsákra szedjük.
2. A wokban felhevítünk egy kevés olívaolajat (kb 2 evőkanálnyit) és átpirítjuk rajta a csíkokra vagy kisebb kockákra vágott csirkemellet.
3. Sózzuk, fűszerezzük, majd kb. 3-4 perc után hozzáadjuk a szójaszószt, a zöldségeket és azzal együtt pirítjuk tovább, de csak addig, amíg a zöldségek roppanósak maradnak (kb. 10 perc).
4. Végül pár csepp szezámolajat hozzáadva egyszer átforgatjuk.
5. Rizspiláffal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails