2010. július 29., csütörtök
Sertéstokány uborkával
Hozzávalók:
1 kg sertéshús
1 fej hagyma
1 üveg gomba
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors, olaj, őrölt kömény
5-6 uborka (savanyú )
mustár, 1 pohár tejföl, liszt,
és ha van húsleveslé - 2-3 dl
A húst vékony szeletekre vágom. Kevés olajon sóval, borssal, fokhagymával puhára párolom.
Ha kész, leszűrőm és félre teszem. Az olajban megpárolom a vörös hagymát, és a gombát. Közben vékony szeletekre vágom az uborkát. Felöntöm húsleveslével ha nincs, víz is jó.
Elkészítem a tejfölös habarást, bele öntöm. Ízesítem mustárral, sóval, borssal, őrölt köménnyel, bele teszem a húst, és az uborkát. Össze forralom és kész. Rizzsel vagy főtt tésztával tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése