2010. július 20., kedd

Pulykás-gombás táska


Hozzávalók:

A töltelékhez:
- 25-30 dkg pulykamell
- 20 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 1 közepes fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg gomba
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- só, bors

A tésztához:
- 25 dkg krémes túró
- 8 nagy evőkanál tej
- 1 + 1 tojás
- 8 nagy evőkanál olaj
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só

Először a tölteléket készítjük el.

A húst megmossuk, felkockázzuk. Serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, rádobjuk a húst és élénk tűzön folyamatosan kevergetve pirulásig sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és az áttört fokhagymát, néhány perc múlva a felszeletelt gombát és a csíkokra vágott paprikát. További 3-4 percig pirítjuk.

2-3 evőkanál vizet adunk hozzá. Beleforgatjuk a kukoricát és a finomra vágott petrezselymet. Sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk. Levét teljesen elfőzzük. Kihűtjük, majd alaposan hozzákeverjük a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük).

Egy keverőtálban összedolgozzuk a túrót, a tejet, a sót, 1 egész tojást és az olajat. Hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és sima tésztává gyúrjuk. Deszkán jól alálisztezünk és 3-4 mm vékonyságú lappá nyújtjuk. 8-10 cm átmérőjű lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval vagy pohárral korongokat szúrunk ki belőle.

Minden korong közepére tölteléket púpozunk, szegélyüket körbekenjük a félretett tojásfehérjével. Kettéhajtjuk és a széleket villával vagy ujjheggyel jó alaposan összenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A maradék 1 tojást felverjük és megkenjük vele a táskák tetejét, majd villával megszurkáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails