2010. július 29., csütörtök

Tésztafészek


* 50 dkg spagetti
* olívaolaj
* 1 vöröshagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 50 dkg darált sertéshús
* 1 zöld kaliforniai paprika
* 3 piros kaliforniai paprika
* 3 paradicsom
* 1 tubus sűrített paradicsom
* 5 dkg reszelt sajt
* oregánó
* bazsalikom
* só
* bors
* snidling

A sajtmártáshoz:

* 6 dkg olvasztott vaj
* 6 dkg liszt
* 3 dl tej
* 10 dkg zsíros krémsajt
* 15 dkg reszelt sajt

elkészítés

1. A spagettit egyben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és egy kivajazott vagy olívaolajjal kikent tűzálló tálba rakjuk úgy, hogy egy villa és egy salátás kanál segítségével fészkeket csinálunk. Nekem 9 db fészkem lett.
2. Amíg a tészta fő, a hagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Olívaolajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált sertéshúst és egy kevés vizet, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
3. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, a paprikákat vékony csíkokra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz. Vizet is adunk hozzá, de nem sokat, mert a hús és a zöldségek még engednek levet.
4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és ízlés szerint az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. 30 percig főzzük. Ha elkészült, belekanalazzuk a fészkekbe. A fészkek tetejét megszórjuk az 5 dkg reszelt sajttal.
5. Lassú tűzön a 6 dkg olvasztott vajban elkeverjük a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik. Ekkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a krémsajtot, illetve a reszelt sajtot. Szépen rákanalazzuk a sajtmártást is a fészkek tetejére.
6. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a sajtmártás teteje.
7. Ha elkészült, óvatosan kiemelünk egy fészket a salátáskanál és a villa segitségével, majd snidlinggel meghintve tálaljuk.

sütési hőfok: 220 °C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails