2010. július 22., csütörtök

Citromfüves csirke


Hozzávalók: egy egész csirkemell (kockákra, vagy csíkokra vágva), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál étkezési keményítő, 2evőkanál szójaszósz, 1evőkanál ketchup, 1teáskanál erőspaprika, 1evőkanál ázsiai citromfű, 1evőkanál olaj, 1teáskanál balzsamecet, 1evőkanál citromlé, só, őrölt bors, kevés cukor, víz

Elkészítése: a húst bepácolom (a pác: olaj, bors, só, cukor, ázsiai citromfű, citromlé, erőspaprika) és legalább 2 órára a hűtőbe teszem. a hagymát felaprítom (én most egész nagy darabokra vágtam), és egy serpenyőben megpirítom kevés olajon. ezután hozzáadom a bepácolt húst és néhány percig gyakori kevergetés mellett fehéredésig pirítom. következő lépésként hozzáadom a szójaszószt, a balzsamecetet, a ketchupot(elkeverem), majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húsokat majdnem ellepje. amikor a hús már puha és a víz nagy része elfőtt, hozzáadom a kevés vízben feloldott étkezési keményítőt és besűrítem a szószt. tulajdonképpen kész is vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails