2010. július 29., csütörtök
Zöldséges-sonkás őzgerinc
9 vékony szelet gépsonka
15 dkg gépsonka egyben
6 tojás
3-4 ecetes uborka
fél doboz csemegekukorica
fél leveskocka
25g zselatin
2 dl tejföl
1 dl majonéz
1 ek mustár
elkészítés
1. Először alufóliával, majd sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát.
2. 6 tojást keményre főzünk. A tojásból kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük 2 dl tejföllel, kb. 1 dl majonézzel és 1 ek mustárral.
3. Felforralunk 2 dl vizet a fél leveskockával, levesszük a tűzről, majd ha már jól kihűlt, belerakjuk a zselatint, kicsit kevergetjük és összeöntjük a tejfölös szósszal.
4. Majd rakjuk bele a felaprított uborkát, tojásfehérjét, sonkát és a kukoricát.
5. A masszát a formába öntjük, lefedjük még a maradék 3 szelet sonkával, majd alufóliával borítjuk, és hűtőbe rakjuk egy éjjelre.(4-5 óra után is jó már.)
6. Másnap csak kiborítjuk a formából és felszeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése