2010. július 29., csütörtök

Borsópörkölt húsevőknek


* 1 kis fej hagyma
* 1 tk őrölt pirospaprika
* 1 gerezd paradicsom
* 1 karika paprika
* 4 csibecomb
* 50 dkg zsenge zöldborsó
* petrezselyemzöld
* só
* bors
* kevés olaj
* 1 tojás
* 10-12 dkg liszt

elkészítés

1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a paradicsomgerezddel meg a paprikakarikával kevés olajon megpirongatjuk. A tűzről félrehúzva őrölt pirospaprikát, sót, borsot adunk hozzá, felöntjük 1 dl vízzel, és kicsit összepároljuk.
2. Ezután hozzáadjuk a megtisztogatott csibecombokat, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
3. Amikor a csirke már majdnem jó (kb. fél óra múlva), hozzáadjuk a borsót és a petrezselyemzöldet, és szükség esetén utánsozunk.
4. Ha a borsó megfőtt (kb. 15 perc), a tojásból, egy tojásnyi vízből és a lisztből egy késhegynyi sóval galuskatésztát kavarunk, és a pörköltbe szaggatjuk.
5. Ha a galuska megfőtt (kb. 5 perc), már ehetjük is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails