2010. július 20., kedd

Nápoly szelet


Hozzávalók:
8 tojás
1 csomag margarin (250 g)
2 csésze cukor
1 csésze liszt
1 csésze dió vágva
1 csésze rahát vágva
1 cs. vaníliás cukor
tetejére csoki

Elkeszítés:
A tojások fehérjét pár csepp citromlével vagy ecettel kemény habbá verjük. Hozzáadunk 1 csésze cukrot, a lisztet, diót, rahátot és óvatosan belekeverjük mindet.
180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (közepes tepsiben). Amikor a teteje kezdett megpirulni, akkor jó.
A tojássárgákat elkeverjük a második csésze cukorral, vaníliával es felfőzzük. Félretesszük és megvárjuk amig teljesen kihűl (besűrűsödik).
Egy ostyalapot megkenünk krémmel, ráhelyezzük a kihűlt tésztát, ezt is megkenjük, majd beborítjuk egy másik ostyalappal.
Tetejére bármilyen glazúrt tehetünk, én étcsokit olvasztottam kevés olajjal, ezt csurgattam rá. A máz el is hagyható.

Érdemes kicsit állni hagyni, hogy könnyen lehessen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails