2010. július 29., csütörtök
Rakott galuska
Hozzávalók:
4 tojás
liszt
2 fej vöröshagyma
10 dkg főtt, füstölt császárszalonna
15 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg trappista sajt
tejföl
só
zsír vagy olaj (ki mit használ)
A tojásokból és a lisztből galuskát készítünk, megfőzzük, majd amikor leszűrtük, tejföllel összekeverjük.
A hagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apró kockára vágott szalonnát és tarját. Szép pirosra sütjük.
Amikor kész, tűzálló tál aljára belerakjuk a tejfölös galuska felét, és a tetejét megszórjuk a már megpirított, hagymás szalonnás tarjával. A sajtot lereszeljük, és a felét rászórjuk. Ezután mehet rá a galuska másik fele, ugyanúgy a pirított hagymás szalonnás tarja és végül a sajt.
Sütőbe kicsit összesütjük és forrón tálaljuk.
Nagyon ízletes, és laktató egytálétel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése