2010. július 20., kedd

Virslis kifli (lépésről lépésre)

Hozzávalók:
2,5 dkg. éleztő
2 dl. langyos tej
1 db. kockacukor -lehet kristály is
5o dkg. liszt
1 db. egész tojás
5 dkg.olvaszott vaj
1 teáskanál só
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1.) Kelt tésztát gyúrunk, ki hogy szereti. Például 2,5 dkg élesztőt felfuttatunk 2 dl langyos tejben 1 kockacukorral. 50 dkg lisztet összekeverünk 1 teáskanál sóval, 1 evőkanál porcukorral, 1 egész tojással, és a felfutott élesztővel. Amikor szükség szerinti mennyiségű tejjel simára dagasztottuk, hozzáadunk 5 dkg olvasztott vajat, és tovább dagasztjuk, amíg szükséges. Liszttel leszórva, konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük a tésztát. Ekkor átgyúrjuk, és kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Akkora téglalapokat vágunk belőle, hogy egy virslit kényelmesen rátehessünk.


2.) A tésztát ráhajtjuk a virslire. A széleket összenyomkodjuk, és a virsli felőli oldalon éles késsel annyire bevágjuk, hogy az összenyomott szélek még egyben maradjanak.


3.) A bevágások közül az elsőt a virslidarabbal együtt úgy kifordítjuk, hogy a virlsi vágásfelülete látszódjon. A következő bevágást áthajtjuk a másik oldalra, és azt is kifordítjuk. A következőt ismét csak kifordítjuk, a másodikat áthajtjuk, és kifordítjuk, és így tovább.


4.) Az elkészült kifliket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Még 15-20 percig kelesztjük, utána felvert egész tojással megkenjük. megszórjuk köménymaggal, és nagyszemű Maldon sóval.


5.) 180 fokon pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails