2010. július 20., kedd

Calzone juhtúrós csirkemellel


Tészta: 50 dkg liszt
3 dl víz
2 kiskanál só
2 dkg élesztő
3 ek olívaolaj
Ezekből kézzel vagy géppel tésztát dagasztunk, megkelesztjük duplájára. Ne legyen kemény a tészta !

Töltelék: 50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 ek tejföl
5-7 dkg juhtúró
só, bors , olaj
Olajon a hagymát megfuttatni, rátenni a kockára vágott húst. Sózni, borsozni, puhára párolni, hogy fője el a levét a végére.

Két kanál tejfölt és a túrót rátesszük, összerottyantjuk.
Kihűlve tesszük a tésztába.

A megkelt tésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk. tetszőleges méretű köröket vágunk , egyik felébe tölteléket kanalazunk a másikat ráhajtjuk. A szélét körben összenyomkodjuk, majd balról jobbra haladva apránként fölhajtjuk a tészta szélét és lenyomjuk.

Olajjal, tojással megkenjü és megsütjük.

Szerintem paradicsommal a legfinomabb.
hidegen is kínálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails