2010. július 20., kedd
Calzone juhtúrós csirkemellel
Tészta: 50 dkg liszt
3 dl víz
2 kiskanál só
2 dkg élesztő
3 ek olívaolaj
Ezekből kézzel vagy géppel tésztát dagasztunk, megkelesztjük duplájára. Ne legyen kemény a tészta !
Töltelék: 50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 ek tejföl
5-7 dkg juhtúró
só, bors , olaj
Olajon a hagymát megfuttatni, rátenni a kockára vágott húst. Sózni, borsozni, puhára párolni, hogy fője el a levét a végére.
Két kanál tejfölt és a túrót rátesszük, összerottyantjuk.
Kihűlve tesszük a tésztába.
A megkelt tésztát 2 mm vastagra kinyújtjuk. tetszőleges méretű köröket vágunk , egyik felébe tölteléket kanalazunk a másikat ráhajtjuk. A szélét körben összenyomkodjuk, majd balról jobbra haladva apránként fölhajtjuk a tészta szélét és lenyomjuk.
Olajjal, tojással megkenjü és megsütjük.
Szerintem paradicsommal a legfinomabb.
hidegen is kínálható.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése