2010. július 29., csütörtök
Vörösboros gombóc
40 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 szelet zsemle
1 tojás
1 pohár vörösbor
1,5 dl paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
csipetnyi bazsalikom és rozmaring
só, bors
kevés tej
liszt
olaj
1 dl víz
A zsemleszeletet beáztatjuk a tejbe, kicsavarjuk, és összegyúrjuk a hússal. A tojást felverjük, majd a húshoz adjuk, sóval, borssal ízesítjük, és gombócokat készítünk belőle. lisztbe hempergetjük, majd olajban megsütjük. A maradék olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, rátesszük a gombócokat, és felengedjük a bor, paradicsompüré, víz, összetört fokhagyma keverékével. Megfűszerezzük, majd lefedve 60 percig főzzük.
Spagettivel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése