2010. július 20., kedd
Húsgombócos penne
Hozzávalók:
egy csomag penne teszta
daralthús (diszno,kb 50 dkg)
csiperkegomba
egy csomag újhagyma (nekem 2 kisebb vöröshagyma)
1 nagy cikk fokhagyma
kb 10 dkg reszelt sajt
1 tubus natúr sajtkrem
tejföl
1 tojás
1 ek vaj
só, feherbors, petrezselyemzöld
Elkeszites:
Eloszor a gombocokat keszitettem el: a hust osszegyurtam a nagyon aprora vagott hagymaval, fokhagymaval, a tojassal, reszelt sajttal, izesitettem soval, borssal, zoldpetrezselyemmel.
Jo apro gombockakat formaltam a masszabol.
A vajon keves hagymat piritottam, radobtam az aprora vagott gombat, kicsit osszepiritottam, fuszereztem, hozzaadtam keves vizet es a tubus sajtkremet, osszerottyantottam.
A szoszba raktam a gombockakat es keszre foztem. A vegen osszeforraltam 2-3 ek tejfollel es a kifott tésztával talaltam.
Finom es laktato etel, hamar eleszitheto.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése