2010. július 20., kedd

Egyszerű töltött káposzta


• 2 fej nagyobb savanyú káposzta
• 1 kg darált hús (vegyesen disznó és borjú)
• 3 evőkanál rizs
• 1 tojás
• só, bors

A káposztát leveleire szedjük, a vastag ereket levágjuk, hogy könnyebben tudjuk majd összegöngyölni, és amíg a hús elkészül, addig hideg vízben áztatjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a rizset, ízlés szerint sót, borsot. Ekkor a káposztaleveleket kicsavarjuk, megtöltjük a darálthússal, egy kápszatelevélbe kb. 1 jó evőkanál darálthúst teszünk, utána szorosan feltekerjük, a két végét benyomkodjuk. A töltelékeket szorosan egymás mellé tesszük a lábosba (akkor az igazi, ha cserépfazékban főzzük). A megmaradt káposztalevelet vékonyan összevágjuk és a töltelékek tetejére szórjuk. Addig kell főzni, amíg a hús elkészül. Tálaláskor tejfölt teszünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails