2010. július 29., csütörtök

Édes-savanyú ragu


* 1/2 kg csirkemell
* 2 db sárgarépa
* fél szál póréhagyma
* 2 duci fokhagymagerezd
* 15 dkg édeskáposzta
* 20 dkg gomba
* 5 dkg zeller
* 1 közepes alma
* 2 db csemegeuborka
* 2 ek étkezési keményítő
* 1/2 dl olaj

Fűszerezéshez:

* 1/2 dl szójaszósz
* 2 ek virágméz
* 1/2 kk gyömbér
* fél marék mogyoró
* bors
* só

elkészítés

1. A csirkemellet csíkokra, a zöldségeket zsülienre vágjuk.
2. A húst a szójaszósz felével összekeverjük.
3. A húst a felforrósított olajon fehéredésig sütjük, majd tányérra szedjük.
4. A zöldségeket elkezdjük párolni. Az uborkát, az almát később adjuk hozzá.
5. A fokhagymával éppen csak felfőzzük a végén.
6. Kevés vízzel elkeverjük az étkezési keményítőt, és besűrítjük a ragut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails