2010. július 20., kedd

Pita kenyér 3.

50 dkg kenyerliszt (vagy 40 finom + 10 retes)
3 dl langyos viz
1 ek cukor
1 ek so
1 tk ecet
3 dkg eleszto
Mindent a kenyersutobe pakolok, 20 perc alatt tesztat dagaszttatok. Lisztezett feluletre boritom, duplajara kelesztem. 8 egyenlo reszre osztom, egyenkent cipova gombolyitem, majd vekonyra nyujtom, kor alakura.
Letakarva ismet kelni hagyom, kb. fel orat. A sutoracsra sutopapirt teszek, erre jon egyszerre 4 pita.

220 fokon kb. 10 perc alatt megsulnek, tetejuk felpuposodik. Elvileg a belsejuk ures kellene legyen, de nekem meg nem sikerult.

Miutan a pitak kisultek, kessel kisse bavagom, kikaparom belsejukbol a kenyerbelet es toltesre keszek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails