2010. július 21., szerda

Gesztenyés kocka


Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg margarin, 2 ek kakaópor, 6 ek liszt, fél csomag sütőpor, 6 ek porcukor, 6 tojás

Krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vanília ízű pudingpor, 50 dkg gesztenyemassza, 2 ek rum

Tetejére: 5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 ek kakaópor

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a megolvasztott, lehűtött margarint is hozzákeverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaót elvegyítjük, és a cukros tojáshoz keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
Kikent, lisztezett tepsiben kb 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük. A többi porcukrot habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a kihűlt pudingot, és a rumot. A krémet a tésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejét megszórjuk kakaóporral. Alaposan hűtsük le, így könnyen lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails