2010. július 19., hétfő
Bakonyi sertésragu
Hozzávalók:
1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
10 dkg füstölt szalonna
1 közepes vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 kk törött paprika
2 fehér paprika
1 paradicsom
30 dkg gomba (vagy 1 konzervgomba)
1 tejföl
Elkészítése:
A húst kockára darabolom, kevés olajon fehéredésig pirítom, sózom, borsozom, majd felöntöm egy kis vízzel, hogy párolódjon. A szalonnát kicsire vágva zsírjára sütöm. Közben a hagymát, a fehér paprikát, paradicsomot és a gombát is feldarabolom. A szalonnához először a hagymát adom és üvegesre párolom, majd a gombát, fehér paprikát, paradicsomot és erős tűzön gyorsan zsírjára pirítom. Tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, kb 1 dl vizet, ízlés szerint sót, borsot és összeforralom. Beleteszem a félig megpuhult húst levével együtt és mérsékelt tűzön tovább párolom. Ha már megpuhult behabarom. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverek és lassan a raguhoz adom, majd összeforralom. Nokedlivel tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése