2010. július 22., csütörtök

Babapiskótás mézes


Mézes laphoz:
1 tojás
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
2 evőkanál méz
5 evőkanál tej

Töltelék:
0.5 l tej
5 dkg vaníliás pudingpor
20 dkg vaj vagy sütőmargarin
20 dkg porcukor
20 dkg babapiskóta
meggyaroma

Elkészítése:

Mézes lap:
a hozzávalókat 2 percig főzzük, a tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez egy zacskó sütőport keverünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot ( kb. 30x25 cm-es ) formálunk belőle, és sütőpapíros tepsin világosra sütjük, (légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő).

Krém: egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal, és a meggyaromával, amibe majd belemártogatjuk a babapiskótát. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos, meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és erre a másik mézes lap. A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails