2010. július 29., csütörtök

Éticsiga pörkölt


* 15 dkg éticsiga
* 1 db paprika
* 1 db paradicsom
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* só
* 1/4 mk bors
* 1 tk pirospaprika
* 1/4 mk őrölt kömény
* 1-2 tk pirosarany
* 1 db pörköltszaft kocka
* kb. 1/2 dl száraz vörösbor
* 4-5 ek olaj / zsír

elkészítés

1. Annyi éticsigát gyűjtünk, amennyit csak tudunk.
2. Vödörbe rakjuk, letakarjuk, de krumplihálóba téve könnyebb tisztítani őket. A csigák tisztulási ideje 6-7 nap, közben naponta lemossuk őket. Ez idő alatt teljesen kitisztulnak.
3. Ezek után fogunk egy éles ollót, és a csigákat levágjuk a házuktól, majd hideg vízbe rakjuk.
4. A csigákat kb. 30-40 percig előfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, majd tisztára mossuk. A rajtuk lévő fehér részeket még kivágjuk.
5. Aprítógépben pépesre daráljuk a hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát, majd olajon vagy zsíron megdinszteljük. Ezután belerakjuk a csigákat, majd fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel. Belerakjuk a pörköltszaft kockát is.
6. A főzési idő a csiga életkorától függ. Mikor majdnem kész, egy kevés vörösbort adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails