2010. július 29., csütörtök

Fokhagymás rántott csirkemell


* 2 db egész csirkemellfilé
* 2 dl tej
* 4 gerezd fokhagyma
* 3 tojás
* liszt
* zsemlemorzsa
* só
* bors

Sütéshez:

* olaj

elkészítés

1. A fél csirkemelleket 3 vékony szeletre vágjuk egy éles késsel. Klopfolni nem kell, mert így finom szaftos marad.
2. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát, és beletesszük a hússzeleteket.
3. Jól zárható edényben 1 éjszakára a hűtőbe tesszük, ha erre nincs időnk, legalább 2-3 órán át hagyjuk pácolódni.
4. Másnap vagy pár óra múlva lecsöpögtetjük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk.
5. A szokásos módon bepanírozzuk, lisztben, tojásban, majd zsemlemorzsában megforgatva.
6. Forró olajban mindkét oldalát 5-6 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails