2010. augusztus 3., kedd

Eszter-kocka


Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás,
16 dkg cukor,
15 dkg liszt,
3 dkg keserű kakaópor,
2 ek tortadara,
1/2 dl olvasztott teavaj,
1/2 cs. Sütőpor

Hozzávalók a csokoládés krémhez:
20 dkg keserű csokoládé,
5 dkg vaj,
1 vaníliás cukor
125 gramm mascarpone sajt,
2,5 dl tejszín

Hozzávalók a gesztenyés krémhez:
250 gr gesztenyepüré,
5 dkg vaj,
125 g mascarpone,
2.5 dl tejszín,
1 korty rum vagy pár csepp rumaroma.

Továbbá:
12 db babapiskóta,
feketekávé


A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral.
Hozzáadjuk az olvasztott vajat és elkeverjük.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a kakaóporral és a tortadarával, majd ezt is hozzákeverjük a tojásos masszához.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kakaós piskótamasszába. Sütőpapírral kibélelünk egy gáztepsi méretű tepsit, a piskótamasszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk, majd kb. 180-200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.
A kisült piskótát keresztben elfelezzük, hűlni hagyjuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, beledobjuk a vajat, a vaníliáscukrot, és addig keverjük, míg egyenletesen elolvad benne minden.
Kicsit hűlni hagyjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük.
Először a mascarponét keverjük az olvasztott csokiba, utána a felvert habot.
Addig keverjük, míg kemény állagú krémet nem kapunk.
A gesztenyepürét kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk a mascarponét, a rumot és a felvert tejszínhabot.
Addig keverjük, míg egyenletes krémet nem kapunk.
A sütemény összeállítása
A piskóta egyik felére, rákenjük a csokoládés krémet, kirakjuk hézagosan a lefőtt feketekávéba mártott babapiskótákkal.
Erre kenjük a gesztenyés krémet, majd befedjük a másik piskóta lappal.
Kissé lenyomkodjuk, az oldalán a krémet szépen elkenjük, a sütemény tetejére pedig kakaóport szórunk.
Hűtőben, 3-4 óra alatt lehűtjük.
Hosszúkás, vagy kocka alakú szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails