2010. augusztus 3., kedd
Gyümölcsös kiflikoch
Hozzávalók 12 nagy szelethez:
12 kifli,
8 tojás,
5-6 dl tej,
6 ek cukor,
1 cs vaníliás cukor,
20 dkg vaj,
50 dkg túró,
1 citrom,
csipet só,
40 dkg dió,
2-2 dk barack- és körtebefőtt,
3 alma,
fahéj,
vaj
prézli a tepsi kikenéséhez
A kifliket vágjuk kb. 2 cm széles karikákra.
A diót törjük vagy daráljuk meg.
A tojásokat válasszuk szét.
A tejet 3 ek cukorral és a vajjal melegítsük fel úgy, hogy a vaj elolvadjon benne teljesen.
Majd a cukor de már langyosra hűlt tejbe keverjük el 3 tojás sárgáját.
Az almákat hámozzuk meg és szeleteljük fel vékonyan.
A túrót keverjük el a maradék cukorral, vaníliás cukorral és 3 tojás sárgájával.
A tepsit vajazzuk ki és hintsük be alaposan morzsával.
A sütőt melegítsük elő.
A kifli karikákat merítsük meg kicsit a tejben.
Próbáljuk úgy alakítani, hogy a kiflik 3 rétegben kerüljenek a tepsibe.
Az alsó rétegre kanalazzuk rá a túrós keveréket.
Majd erre kerül még egy tejben áztatott kifli réteg.
Erre tesszük a gyümölcsöket, amiket fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, valamint levével ízesítünk.
TIPP: A gyümölcsös réteg ízlés és alapanyag függő. Lehet csak alma, csak barack, csak körte, ami éppen van, vagy amit jobban kedvelünk.
A gyümölcsöket szórjuk meg dióval.
Erre tegyük a maradék tejes kifli karikákat.
Az egészet előmelegített (180 fok) sütőbe tesszük, és 20-30 perc alatt arany barnára sütjük.
Közben a tojások fehérjét verjük kemény habbá a csipet sóval.
Ezt a habot kanalazzuk rá a süteményre (ne kenjük), majd szórjuk meg dióval.
Tegyük vissza a sütőbe, és már csak addig süssük, amíg szép pírt nem kap a habunk.
Címkék:
diós,
gyümölcsös,
kiflis,
sütemény,
túrós
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése