2010. augusztus 3., kedd

Mákos krémes


Hozzávalók:
7 tojás,
14 csapott ek porcukor + 10 dkg,
10 dkg darált mák,
10 dkg kókuszreszelék,
4 ek liszt,
1 csomag sütőpor,
300 ml tej,
12,5 dkg margarin (vagy vaj),
egy csomag keksz,
2 ek kakaó,
25 dkg csokoládé (ét vagy tej),
100 ml tejszín


A 7 tojás fehérjét kemény és fényes habbá verjük a 7 kanál porcukorral.
Majd hozzáadjunk10 dkg darált mákot,10 dkg kókusz reszeléket, 4 kanál lisztet, 1 csomag sütőport.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és mérsékelt hőfokon (180 fok) megsütjük kb.30 perc alatt.
A krémhez 7 tojássárgáját felverünk 7 kanál porcukorral.
Majd hozzáadunk 4 kanál lisztet, jól elkeverjük, végül 300 ml tejjel állandó kavarás közben sűrű pépet főzünk belőle.
Mikor kihűlt a pép, hozzáadjuk a 10 dkg porcukorral kikevert margarint (vagy vajat).
Végül a krémre ráteszünk egy sor kakaós szirupba áztatott kekszet, majd csoki glazúrral bevonjuk.
TIPP: Glazúr (nagyon jól bevált!)
250 gr csoki,100 ml folyékony tejszín mikróban megolvasztva.

A krémbe ízlés szerint kevesebb cukrot is tehetünk.
Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails