2010. augusztus 3., kedd

Kakaós fornetti


Hozzávalók 10 db-hoz:
1 csomag friss Tante Fanny leveles,vajas tészta,
1 tojás,
1 ek kakaópor,
1 ek nádcukor,
sütőpapír

A tésztát 10 perccel a sütés előtt vegyük ki a sütőből.
A tojás verjük fel, majd osszuk két részre.
Az egyik felét keverjük ki a kakaóval, és a cukorral.
A tésztát tekerjük ki.
Majd legkönnyebben egy derelyevágóval, vágjuk fel 10 cikkre (könnyebb, ha megtervezzük előre a vágási felületeket).
A kakaós masszát kenjük rá a cikkek vastagabbik oldalára egészen a csúcstól 3-4 cm hosszig. Lényeges, hogy a masszát ne kenjük végig, és a körcikkek széleit is hagyjuk ki (lásd fotón).
A körcikkek csúcsai, még a feltekerés előtt kenjük meg a maradék felvert tojással. Ez segít majd abban, hogy ne váljanak szét a fornettik.

A cikkeket a szélesebb részüknél fogva tekerjük fel szorosan. A végén nem kell behajtani, mint a kifliket, hanem csak hagyjuk úgy, ahogy vannak.
Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlapra, és kenjük meg őket a felvert tojással.
Előmelegített sütőben kb. 7-8 perc alatt süssük őket arany barnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails