2010. augusztus 4., szerda

Kókuszos zserbó


Hozzávalók
Tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

Töltelékhez:
20 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
baracklekvár
tetejére csokimáz


1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.

2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézes masszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.

3. A vajat a porcukorral habosra keverjük.

4. A tejet liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, és kanalanként a vajas porcukorhoz keverjük.

5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rá jön a következő lap, amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejére olvasztott ét-tortabevonót vagy csokimázat teszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails