2010. július 15., csütörtök

Aranygaluska vanília-sodóval


hozzávalók a tésztához:
3 dl tej
50 dkg liszt
2 tojás
csipet só
1 kanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 ek olvasztott vaj

szóráshoz:
15 dkg őrölt dió, 10 dkg cukorral elkeverve.

Vanília sodóhoz:
fél liter tej
3 tojás sárgája
1 csapott kanál liszt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit én a a kenyérsütőbe pakoltam és elindítottam a tészta programot. 1,5 óra múlva szépen megkelt. Ujjnyi vastagra lapogattam, majd kis pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Egy nagyméretű tortaforma alját kikentem és ebbe szépen sorban leraktam a kis tésztapogácsákat. Az oldalukat étolajba mártogattam, hogy könnyebb legyen szétválasztani. Bőven megszórtam diós cukorral. A második sort úgy raktam rá, hogy egyenként meghempergettem őket a diós cukiban. több sort nem raktam, mert így is telekelt a tortaforma. 180 fokos előmelegített sütőben fél óra alatt megsült.
Vanília mártás:
3 tojás sárgáját a cukorral és liszttel valamint 1 dl tejjel simára kevertem. Közben a maradék tejet a vaníliás cukorral felforraltam, majd a tojásos keverékhez öntöttem. Visszatettem a tűzre és lassan besűrítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails