2010. július 8., csütörtök
Batyus gyros
1 kg hús
1 fej vöröshagyma
Gyros fűszerkeverék
Batyuhoz:
1/2 kg liszt
1 kk só
1 kk cukor
3 dkg vaj
tej
Salátához:
paprika
paradicsom
uborka
káposzta
hagyma
sajt
natúr joghurt
Elkészítése:
1.A vöröshagymát apróra felvágjuk, a húst felcsíkozzuk, majd a hagymát megdinszteljük kevés olajon, rátesszük a fedarabolt husit, és hozzáadjuk a gyros fűszerkeveréket, és puhára főzzük.
2.A zöldségeket feldaraboljuk, egy picit sózzuk.
3.A tésztát összegyúrjuk, és kb. 10 cm-es lepényeket csinálunk, melyet olyan vastagra nyújtunk ki, mint a palacsinta vastagsága.
4.Ezekbe töltjük a kész húst, a salátát, és egy kis joghurttal meglocsoljuk. Ízlés szerint tehetünk hozzá erőspistát is.
5.A tészta oldalát megkenjük tojásfehérjével, összehajtjuk a tésztát, és olajban kisütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése