2010. július 8., csütörtök

Chilis-brokkolis marhahúscsíkok


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg marhacomb (vagy bélszín)
1,5 ek szezámmag
1,25 dl marhaalaplé
2 ek szójaszósz
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk kukoricakeményítő
3 ek szezámolaj
1 nagyobb brokkoli
1 sárga v piros kaliforninai paprika
1 chili

Elkészítése:
1.A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal.
2.Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt.
3.Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a marhahúst. A húst kiszedjük, és felretesszük.
4.A megmaradt olajat kiönjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat.
5.A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük.
6.Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve.
7.Megszórjuk a maradék szezámmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails