2010. július 8., csütörtök

Csirkemellragu


Hozzávalók 2 személyre:
1 közepes csirkemell filé
1 közepes hagyma
kb. 5 dkg bacon szalonna
1 színes paprika
1 csemege uborka

1 evőkanál pecsenyezsír (vagy olaj)

Először a köretnek szánt rizst tettem oda, pont készen is lett, mire a ragu megfőtt.

A zsírt beletettem az edénybe olvasztani. Közben felvágtam a szalonnát, beletettem a zsírba, közepes lángon hagytam, hogy a zsír nagy része kiolvadjon. Addig a hagymát megpucoltam, felvágtam apróra, ment ez is a lábosba, üvegesedni. Persze azért imitt-amott fél szemem az edényen volt, kevergettem:) A húst kockákra vágtam, ment a többihez. A paprikát vettem kezelésbe, felvágtam kisebb kockákra, bedobtam azt is a fővő raguba, majd amikor már a hús puha volt, az akkorra felszeletelt uborka került bele utoljára, azzal még átrotyogtattam, elzártam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails