2010. július 13., kedd

Diós csiga


5 dkg élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben elmorzsolunk és felfuttatjuk. Utána egy tálba rakjuk. Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 2 evőkanál olajat, 5 evőkanál porcukrot, 60 dkg lisztet, és annyi langyos tejet, hogy dagasztható, gyúrható tésztát kapjunk. Megdagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.Utána kb. 1 cm vastagra sodorjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és rátesszük a tölteléket: cukros darált diót (15 dkg darált dió kristálycukorral keverve). Óvatosan összetekerjük, majd késsel kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük a rudat. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk egymás mellé (nem kell túl szorosan, különben felfelé dagad). Miközben így is kel egy kicsit, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal (így nem lesz száraz, és nem ragad össze). Megsütjük. Nagyon finom, reggelire, vacsorára egy bögre tejjel. Kb. egy tepsiadag lesz a megadott mennyiségből.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails