2010. július 13., kedd

Foszlós kalács


Hozzávalók:
3 dl langyos tej, 1 csomag élesztő, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál só, 1 tojás, 6 dkg margarin, fél kg liszt. mazsola, (tetejére lehet mákot szórni, nekem most az nem volt, kihagytam, de isteni rajta)

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd a hozzávalókat összedolgozzuk, és megdagasztjuk. 1 órán át kelni hagyjuk meleg helyen.
Ha megkelt, három rudat sodrunk belőle, majd 3-mas fonatot készítünk belőle (én most a nyolcast próbáltam, mint mondtam, nem sok sikerrel), majd megkenjük a tetejét tojással. Díszítésként lehet mákot szórni a tetejére ízlés szerint.
Kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük.

(Fontos!!! - Mivel ez a tészta rendkívül foszlós, puha, így a kalács is az lesz, és a tészta a tepsiben könnyen "szétfolyhat", ezért célszerű egy U alakú formába tenni az összefont kalácsot, aminek az oldala tartást ad, így a tészta nem oldalra, hanem felfele növekedhet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails