2010. július 6., kedd

Fehér mignon


Hozzávalók:

tésztához ( 20 x 30 cm-es tepsihez):
4 tojás
citromlé
4 kanál cukor
4 kanál liszt
1 citrom reszelt héja

krémhez:
5 dkg vaj
2 db alma
2 evőkanál cukor
5 dkg darált dió

mázhoz:
1 tojás fehérje
1 evőkanál citromlé
25 dkg porcukor

diszítéshez:
francai drazsé

Elkészítés:
Piskóta tészta készítése:
A tojások fehérjéből kevés citromlével és a cukorral - váltogatva adogatva - kemény habot verek.
Hozzáadom a tojások sárgáját és a lisztet.
Hozzáreszelem a citromhéjat.
Két adagban sütöm.

Krém készítése:
A meghámozott, kockára vágott almából a vajjal és a cukorral pürét főzök, kihűtöm.
Hozzáadom a dióbelet.

Máz készítése:
Kevés citromlével felverem a tojásfehérjét.
Hozzáadom a porcukrot és addig keverem, míg szálas lesz.

Összeállítás:
Az első piskóta-lapot megkenem a diós almapürével.
Ráhelyezem a második lapot, jól összenyomom.
Kockára vágom.
A kockáknak először az oldalát kenem a mázzal, sütőlapra állítom, és megkenem a tetejüket.
A francia drazsékkal dekorálom.
Néhány percre a még langyos sütőbe teszem.

Elkészítési idő: 80 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails