2010. július 6., kedd

Csokis mignon


Piskótához:
4 tojás
4 ek porcukor
4 ek liszt
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja

Krémhez:
2 tojássárgája
2 púpos ek liszt
1,5 dl tej
20 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé, megolvasztva
10 dkg reszelt étcsokoládé
15 dkg porcukor

Bevonáshoz:
30 dkg porcukor
2 közepes méretű narancs leve
2 ek kakaópor

Piskóta elkészítése:
1.Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
2.A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
3.A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
4.A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).

Krém elkészítése:
1.A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
2.Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
3.A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
4.Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
5.Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
6.A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.

Össszeállítás:
1.A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
2.Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
3.Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.

Máz készítése:
1.A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
2.Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.

Bevonás:
1.Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
2.Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails